De computer is niet meer weg te denken uit onze samenleving: naast de klassieke PC en de laptop, zijn ook de tablet en de smartphone volledig ingeburgerd. Niet alleen de computerapparatuur, maar ook de programma’s evolueren snel en er wordt steeds meer gewerkt in de “cloud”.

Heb jij weinig of geen computerkennis en wil je toch bijblijven? Schrijf je dan in voor een cursus uit de opleiding “Start to ICT”. Deze opstapcursussen richten zich tot beginnende ICT-gebruikers en vormen de basis voor vele vervolgmodules.

Inschrijven voor schooljaar 2017-2018 kan vanaf 1 juni 2017, ofwel op het secretariaat tijdens de openingsuren, ofwel online.


Cursusaanbod

AAN DE SLAG MET DE COMPUTER

Ken je nog maar weinig van een computer en vind je het tijd om hier verandering in te brengen? Dan is deze cursus voor absolute beginners precies wat je nodig hebt. Een vakbekwame en uiterst geduldige docent geeft je stap voor stap inzicht in de mogelijkheden van de informatica. Verder leer je de basishandelingen voor het werken met een computer (hanteren van de muis, knippen en plakken, bestanden opslaan en ordenen, …) en eenvoudige computerproblemen oplossen.

START TO INTERNET

In deze cursus leer je hoe je informatie opzoekt op het internet en hoe je aan de slag gaat met sociale media als Facebook en Twitter. Je maakt kennis met verschillende online diensten en komt te weten hoe je het maximum uit de cloud haalt.


Lessenrooster

Wil je het lessenrooster voor START TO ICT bekijken?
Open dan het pdf-bestand: lessenrooster


Kostprijs

Je betaalt per module. De totale kostprijs bestaat uit het inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd) en eventueel cursusgeld (boeken, kopieën, …). Indien je over een geldig attest beschikt, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Meer informatie over deze attesten kan je terugvinden bij vrijstellingen. Wie werkt, kan ook in aanmerking komen voor opleidingscheques. Werkgevers kunnen gebruikmaken van KMO-cheques.

De prijzen van de cursussen staan vermeld op het lessenrooster.


Evaluatie

Je moet minstens 60% behalen op het totaal van de permanente en/of gespreide evaluatie. Meer bijzonderheden over de evaluatie vind je terug in het centrumreglement.